Имаш свој Фантази тим? Подготвивме нешто совршено за тебе!

Од сега имаш шанса да го наплатиш своето познавање од најсилните фудбалски лиги!

Во понудата за обложување под категоријата “Fantasy Premier League” можеш да се обложуваш на поени играчи во секое коло од Премиер лигата!

Каков ќе биде перформансот на твоите играчи?

Дали веруваш дека твојот играч ќе ја затресе мрежата во ова коло? Дали одбраната ќе издржи без примен гол?

Избери играчи и наплати го своето познавање од англискиот фудбал!

right image

Правила :

 1. Потребно е да се погоди колку поени ќе освои избраниот играч во рамките на одреденото коло од Fantasy Premier League во однос на поставената граница.
 2. Неопходно е играчот да настапи во стартната постава на натпреварот за да се пресметаат поените.
 3. Доколку играчот не настапи во стартната постава,сите облози за понудениот играч ќе бидат пресметани со коефициент 1(еден).
 4. Сите облози за избраниот играч во рамките на “Fantasy Premier League” е можно да се уплатат најдоцна 1час пред почеток на натпреварот за кој избраниот играч настапува.
 5. Сите игри од категоријата “Fantasy PL” можат да се комбинираат со останатата понуда за обложување достапна на сајтот на Максбет, исклучок се натпреварите од   England Premier League.
 6. За сите резултати од категоријата “Fantasy PL” надлежен е званичниот сајт: fantasy.premierleague.com. Во бодувањето не влегува“Bonus Points System” (BPS) кој се користи на званичниот сајт.
 7. Вкупниот број на поени кои играчот ќе ги освои во рамките на одреденото коло од Fantasy Premier League претставува збир на поени од натпреварите во кои играчот учествувал според табелата:

Натпревар

Поени

Играчот бил на терен помалку од 60 минути во лигата

1

Играчот бил  60 и повеќе минути во игра

2

Постигнат гол од страна на голманот или од одбрамбен играч

6

Постигнат гол од страна на играч за врска

5

Постигнат гол од страна на напаѓач

4

Асистенција за гол (без оглед на позицијата на играчот)

3

Сочувана мрежа (clean sheet) од голманот или од одбрамбен играч

4

Сочувана мрежа (clean sheet) од играч за врска

1

За секои 3 одбрани на голманот

1

Одбранет пенал

5

Промашен пенал

-2

За секои 2 гола кои ќе ги прими голманот или одбрамбен играч

-1

Жолт картон

-1

Црвен картон

-3

Автогол

-2

 1. Пример: Обложување на играчот Митровиќ А. (Fulham) (граница поени за играч5) – Тип 2 (+ повеќе од 5.5 поени на натпреварот).

  Митровиќ настапил на натпреварот,бил на терен во лигата повеќе од 60 минути (+2 поени), асистирал за гол на Фулам  (+3 поени), постигнал гол на натпреварот (+4 поени – напаѓач) и добил жолт картон (-1 poen).

  Вкупниот број на освоени поени изнесува  8 (2+3+4-1), што е повеќе од поставената граница од  5.5 која е поставена  – облогот е добитен.
 2. На понудата се применуваат сите општи услови и важечки правила на Максбет обложувалниците (организаторот).
 3. Во случај на измама, злоупотреба на правилата или технички проблеми,како и фактори кои се надвор од надлежност на организаторот,а можат да влијаат на интегритетот и правилното фунционирање на промоцијата – орагнизаторот го задржува правото да го одземе бонусот,како и сите евентуални добивки произлезени од од играта за која има сомнеж за злопупотреба на правилата на промоцијата.